Sweden Jobs

CV-tips för att få bättre resultat på jobbsökningssajter

När du söker jobb finns det vissa steg du måste ta och göra det snabbt för att få så många potentiella kunder som möjligt.

Det är inte så svårt att hitta jobb om man vet vad man ska göra. Men om du inte är villig att göra det nödvändiga arbetet kommer du inte att få de resultat du önskar. De flesta lediga jobb läggs ut av företag, med en del av annonserna som är för strikta för att uppfylla kraven.

Skicka på egen risk.

Att skicka in ditt CV som en PDF utan grafik, ditt namn eller en engångsreferens är inte din bästa insats. Om du är designern eller utvecklaren bakom ditt eget CV, är chansen stor att du har en riktigt cool anpassad design som visar upp alla dina professionella färdigheter. De flesta designers använder våra branschspecifika jobbsökningssajter för att skapa snygga CV:n att dela med sitt professionella nätverk, för att få dem ett jobb eller för att imponera på en arbetsgivare. De inser inte att de oavsiktligt skadar sina chanser att lyckas genom att använda sociala medier.

Använd allmänna jobbtitlar

Hjälper de? Arbetsgivare tycker inte att anställda är så glada som de borde vara – även om de är nöjda. Enligt färsk forskning gjord av Nielsen känner nästan hälften av alla amerikanska arbetare sig inte engagerade på jobbet. Ett engagemangspoäng är ett sammansatt mått som tar hänsyn till fyra beteenden: förtroende för företaget, förtroende för företaget, förtroende för seniort ledarskap och glädje av deras arbete.

Använd enkla ord. Du försöker inte imponera på folk med ditt skrivande.

Jag antar att du inte försöker sälja din bok. Du vet inte vad din publik vill ha. Utmaningen är inte så mycket att imponera på folk med din stavning, grammatik, interpunktion eller utbildningsnivå, utan snarare att ge dem ditt budskap så tydligt som möjligt. Du kan inte bara börja med denna förklaring med flera stycken. Dina läsare kommer bara att skumma igenom vad du har att säga och gå vidare.

Lista dina jobbkunskaper

Se till att du inkluderar dina kunskaper och all utbildning du kan ha. Detta kommer att visa arbetsgivaren exakt vad du kan. Ju mer erfarenhet du har, desto mer värdefull är du. Uppdatera ditt CV minst en gång var sjätte månad. Detta kommer att tillåta arbetsgivare att hålla reda på din kompetens och hur du växer. Försök att få det att se så bra ut som möjligt, samtidigt som du är ärlig och autentisk.

  • Dela detta inlägg