Sweden Jobs

Skillnader mellan ett CV och ett CV

CV och CV kan vara ganska lika, men inte alltid utbytbara. CV:t (Common Terminology) används i yrkesresuméhjälp och yrkesundervisning när man jämför en sökande med en annan, där det enda syftet är att undvika språk som arbetsgivaren kommer att förväxlas med.

Vad är ett CV?

Ett CV är ett mycket detaljerat dokument om din arbetslivserfarenhet, utbildning och personliga prestationer. Det kommer att hjälpa dig att få ett bra jobb, och när det kommer till CV i allmänhet är det en stor sak. Många människor är extremt nervösa för att skriva CV, eftersom de ofta är långa och ganska torra.

Vad är ett CV?

En meritförteckning är ett kortfattat dokument som inte är längre än en sida. Detta format används ofta för jobbansökningar, meritförteckningar och andra arbetsdokument. Det finns flera olika typer av meritförteckningar, beroende på vilket jobb de är skrivna för.

Undvik de vanliga misstagen

Det är viktigt att tänka på innehållet i ditt CV när du förbereder det.

CV:t behöver inte vara långt. Börja med två till fyra sidor för korttidstjänster och en sida för medellångtidstjänster. Det är enligt nya riktlinjer från Society for Human Resource Management (SHRM), som rekommenderar att CV inte längre behövs för praktikplatser.

Tre till fyra sidor är lämpligt för ett stort praktikprogram.

Inkludera inte universitetsinformation, såvida du inte ansöker om ett jobb inom ditt område eller en examen.

Titta på huvuddelen av ditt CV och bestäm vilka avsnitt som ska inkluderas, vilka som ska klippas och hur du ska organisera avsnitten.

Ta hänsyn till om ett universitet kommer att tillhandahålla en kopia av dina utskrifter, samt om universitetet kräver en skriftlig rekommendation.

Så vilken ska man använda?

Skillnaden mellan CV och CV ligger i längd, layout och läsarens fokus Hur många gånger har du fått ett intressant och tilltalande CV som du känt dig tvungen att läsa? Vill du läsa den direkt? Eller vill du läsa den precis innan du fattar ett beslut? Ha dessa i åtanke när du skapar ditt nästa CV eller CV så kommer du att höra från dem på nolltid!

Fråga efter hjälp

Gå till biblioteket, eller be en vän eller familjemedlem att läsa meritförteckningen.

Om du letar efter ett jobb är det bästa rådet att nå ut till någon du känner som redan arbetar inom området. Gå en kurs i CV-kritik och putsa upp texten.

Med lite hjälp kan du visa arbetsgivare att du har den kompetens de söker, att du är rätt person för jobbet och att du kan leverera på jobbet.

Summering

Om du tror att du har vad som krävs för att arbeta på arbetsmarknaden, gör lite research om vilken typ av arbete du söker.

Gå dessutom på gratis workshops och delta i karriärmässor, så att du kan lära dig vad arbetsgivare söker.

  • Dela detta inlägg